Криминално

Сигнал от Либия до Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

Сигнал от Либия до Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

7039ca72329e44f6a7bf9e6b1d860c26

 

 

 

Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ.

Капитанът на либийския танкер BADR е бил удрян и заплашван с оръжие. Това съобщи ексклузивно пред Maritime.bg Мохамед Елахреш от фирмата-собственик на плавателния съд General National Maritime Transport Company (GNMTC).

 

 

 

 

 

По думите на Елахреш корабът вече не е под контрола на либийското дружество. „Вчера въоръжени лица, представили се за Гранична полиция, насилствено изведоха екипажа на танкера. Капитанът е бил удрян и заплашван с оръжие“, заяви той.

 

 

 

 

 

 

На екипажа на танкера с дедуейт 116 075 t не са представени никакви документи, а либийската компания възприема действията като абсолютно недопустими дори и в страни от третия свят. Моряците от екипажа на кораба ще бъдат репатрирани.

 

 

 

 

Причина за „невижданата в световната морска индустрия“ ситуация става заповед на Частен съдебен изпълнител, според която корабът трябва да бъде предаден във владение на българското ДЗЗД Булгаргеомин, твърди представителят на GNMTC

 

 

 

 

 

Maritime.bg следи случая, определян от собствениците на кораба, като кражбата на века в европейска държава, но досега не успя нито веднъж да получи позицията на Частния съдебен изпълнител.

 

 

 

 

Всичко това идва в изключително удачен момент, според либийците, тъй като у нас предстоят празници, а институциите не функционират. Зад постановката на съдебния изпълнител те виждат опит корабът да бъде продаден именно през почивните дни.

 

 

 

 

 

„Имаме информация, че тези мафиоти ще продадат кораба още утре. Непосредствено след като свалиха екипажа, ние вече нямаме абсолютно никаква информация къде се намира танкер BADR“, заяви още представителят на либийската държавна компания.

 

 

 

Либийската компания ще сигнализира родното правителство, очаквайки незабавна намеса от него. Сигнали за нечуваното отнемане ще бъдат изпратени и до международните морски институции.

 

 

 

 

 

„Нашите адвокати в Англия и България казаха, че не са се сблъсквали с подобен случай в практиката си“, заяви още Мохамед Елахреш.

 

 

 

 

 

Това, което стана вчера, доказа, че Бургас е под мафиотски контрол. Досега мълчахме и не повдигнахме този въпрос на международно ниво, заради дългогодишните добри дипломатически отношения между България и Либия, но това, което се случва сега, е шок. Представете си, че имаме ситуация, в която ЧСИ издава подбни заповеди въпреки решение на съда.

 

 

 

 

 

 

Maritime.bg припомня, че прокуратурата отказа коментар дали разследва случая.

Очаквайте подробности!

 

Дунав мост

 

https://www.dunavmost.com/novini/signal-ot-libiya-do-boiko-borisov-balgarskata-mafiya-krade-250-metrov-tanker-pod-nosa-vi

loading...
0
Криминално

More in Криминално

ПОЛИЦИЯ1490288465-66836pagespeedcego5ungxaff

27 години по-късно: Окончателен край на случая „Скелет в хотела” – кой уби Росица?

юли 7, 2019
mule-alo-banda-premetna-shefa-si-i-006

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

юли 6, 2019
1562342867-1

Съседка на убиеца от Габрово разкри изненадващи неща за майката на малкия Дари, хвърлен от моста

юли 6, 2019
проговориbig_124c

Проговори майката на детето, хвърлено от моста: Виновна съм, че…

юли 4, 2019
nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

юли 4, 2019
плъхаbig_34

Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъда

юли 4, 2019