Европа

След ислямисткия атентат в Страсбург: ЕП поздравява Украйна за „усилията за реформи и осъжда руската агресия“

След ислямисткия атентат в Страсбург: ЕП поздравява Украйна за „усилията за реформи и осъжда руската агресия“

 

европарламент

 

 

Докато в Страсбург, седалище на Европарламента се извършва ислямистки атентат, същият този Европарламент приема декларация, осъждаща….. руската агресия!?!?;? Тези наистина нямат връзка с главния мозък!

Петър Волгин, фейсбук

 

 

Ето и новината от Страсбург:

• Украйна е извършила реформи с европейската насока;

• ЕП призовава изграждането на „Северен поток 2“ да бъде отменено;

• Евродепутатите настояват за освобождаването на украинските кораби и моряци.

В сряда евродепутатите отчетоха извършените реформи в Украйна, като същевременно осъдиха агресията на Русия в Керченския проток и изграждането на „Северен поток 2“.

Парламентът прие резолюция с 433 гласа „за“, срещу 105 „против“ и 30 „въздържал се“, която отразява последните развития, свързани със споразумението за асоцииране с ЕС, което влезе в сила през 2017 г.

Напредък на реформите в ключови сектори

Евродепутатите наблягат на това, че Украйна е извършила реформи в области като енергетика, здравеопазване, пенсионна система, образование, публична администрация и децентрализация, а също така и в областта на отбраната и сигурността, банковия сектор и макроикономическото стабилизиране. За съжаление, тези реформи обаче са били съпътствани от драстични покачвания на цените, съкращаване на социалните помощи и влошаване на достъпа до социалните системи.

Спиране на „Северен поток 2“

Евродепутатите поздравяват Украйна за доброто сътрудничество в енергийния сектор и за постиженията ѝ в областта на енергийната ефективност и развитието на възобновяемата енергия, като същевременно подчертават необходимостта от продължаване на реформите, особено в областта на пазара на газ и електроенергия. Предвид ключовата роля на страната в европейската мрежа за енергийни доставки, евродепутатите осъждат изграждането на газопровода „Северен поток 2“, който заобикаля Украйна, „тъй като това е политически проект, който представлява заплаха за европейската енергийна сигурност“. Поради тази причина те призовават за неговата отмяна.

Борба с корупцията и олигарсите

Резолюцията също така подчертава, че Украйна трябва да превърне борбата срещу корупцията в свой основен приоритет, да се заеме с проблемите с властта на олигархията и да продължи реформите за децентрализация. Евродепутатите изразяват съжаление, че съществуващата съдебна система остава неефективна, корумпирана и политически зависима, като същевременно подкрепят продължаващите усилия за справянето с тези проблеми. Според приетия текст съдиите и прокурорите трябва да бъдат избирани по прозрачен и надежден начин.

Призив към Русия за гарантиране свободата на корабоплаването в Керченския проток

Евродепутатите осъждат категорично агресията на Русия срещу Украйна на 25 ноември в Керченския проток и настояват за незабавното и безусловно освобождаване на всички украински кораби и моряци. Те са сериозно загрижени, че напрежението може да представлява прикрит опит за анексиране на суверенните права на Украйна в Азовско море. Поради тази причина Русия трябва да гарантира свободата на корабоплаването през Керченския проток и в Азовско море, се заявява в текста.

Резолюцията призовава ЕС и неговите държави членки да въведат целенасочени санкции срещу Русия, в случай че украинските военнослужещи не бъдат освободени и в случай на по-нататъшна военна ескалация.

В заключение евродепутатите категорично осъждат нарастващия брой физически нападения срещу защитници на гражданските права и журналисти, както и насилието срещу ромите и ЛГБТИ общностите. Освен това те изискват от Руската федерация незабавно и безусловно да освободи носителя на наградата „Сахаров“ за 2018 г. Олег Сенцов и всички други незаконно задържани украински граждани.

 

ОТ МРЕЖАТА:

 

 

Този Европарламент и Европейски съюз гърми като сватбарски балон!
Проектът на САЩ….Американо-Евросъюз се провали окончателно.
България внася в ЕС 400млн.евро годишно, а какво получи за 11 години членство в ЕС?

Разбита икономика, най-ниският жизнен стандарт в Европа, вече и Македония ни изпревари,
разбито Здравеопазване, ДЖЕНДЪРОБРАЗОВАНИЕ, корупция на всички етажи, разбита армия…генералите и адмирали във ВВС и ВМФ са повече от бойните самолети и бойните кораби и катери…и т.н.

ВРЕМЕ е да тръгнем по пътя на Великобритания….и да се насочим към пазарите в Русия, Китай, Индия, Латинска Америка и Близкия Изток!

ЕС няма бъдеще в прегръдката на САЩ!

Димитър Димитров, ФЕЙСБУК

 

 

 

loading...
0
Европа

More in Европа

орбан402460791

Орбан поиска ЕС да спре да финансира неправителствени организации

юли 12, 2019
обмисляbig_a45c0e43e95e552c925b35b9408cf9e9

ЕС обмисля да прекъсне отношения с Турция и да й спре помощите заради сондирането край Кипър

юли 10, 2019
румъниbig_106

900 лв. минимална пенсия в Румъния при 219,43 лв. у нас

юли 9, 2019
86c100e368715540110398e391d6bf7e

Българин стана Мистър Гей Европа 2019… СНИМКИ

юли 8, 2019
big_1218

Тежък разгром за Ципрас, новият гръцки премиер ще е Мицотакис

юли 7, 2019
0000415491-article2

Полша освобождава младите хора от данък върху доходите – мярката влиза в сила от 1 август

юли 5, 2019