Европа

След ислямисткия атентат в Страсбург: ЕП поздравява Украйна за „усилията за реформи и осъжда руската агресия“

След ислямисткия атентат в Страсбург: ЕП поздравява Украйна за „усилията за реформи и осъжда руската агресия“

 

европарламент

 

 

Докато в Страсбург, седалище на Европарламента се извършва ислямистки атентат, същият този Европарламент приема декларация, осъждаща….. руската агресия!?!?;? Тези наистина нямат връзка с главния мозък!

Петър Волгин, фейсбук

 

 

Ето и новината от Страсбург:

• Украйна е извършила реформи с европейската насока;

• ЕП призовава изграждането на „Северен поток 2“ да бъде отменено;

• Евродепутатите настояват за освобождаването на украинските кораби и моряци.

В сряда евродепутатите отчетоха извършените реформи в Украйна, като същевременно осъдиха агресията на Русия в Керченския проток и изграждането на „Северен поток 2“.

Парламентът прие резолюция с 433 гласа „за“, срещу 105 „против“ и 30 „въздържал се“, която отразява последните развития, свързани със споразумението за асоцииране с ЕС, което влезе в сила през 2017 г.

Напредък на реформите в ключови сектори

Евродепутатите наблягат на това, че Украйна е извършила реформи в области като енергетика, здравеопазване, пенсионна система, образование, публична администрация и децентрализация, а също така и в областта на отбраната и сигурността, банковия сектор и макроикономическото стабилизиране. За съжаление, тези реформи обаче са били съпътствани от драстични покачвания на цените, съкращаване на социалните помощи и влошаване на достъпа до социалните системи.

Спиране на „Северен поток 2“

Евродепутатите поздравяват Украйна за доброто сътрудничество в енергийния сектор и за постиженията ѝ в областта на енергийната ефективност и развитието на възобновяемата енергия, като същевременно подчертават необходимостта от продължаване на реформите, особено в областта на пазара на газ и електроенергия. Предвид ключовата роля на страната в европейската мрежа за енергийни доставки, евродепутатите осъждат изграждането на газопровода „Северен поток 2“, който заобикаля Украйна, „тъй като това е политически проект, който представлява заплаха за европейската енергийна сигурност“. Поради тази причина те призовават за неговата отмяна.

Борба с корупцията и олигарсите

Резолюцията също така подчертава, че Украйна трябва да превърне борбата срещу корупцията в свой основен приоритет, да се заеме с проблемите с властта на олигархията и да продължи реформите за децентрализация. Евродепутатите изразяват съжаление, че съществуващата съдебна система остава неефективна, корумпирана и политически зависима, като същевременно подкрепят продължаващите усилия за справянето с тези проблеми. Според приетия текст съдиите и прокурорите трябва да бъдат избирани по прозрачен и надежден начин.

Призив към Русия за гарантиране свободата на корабоплаването в Керченския проток

Евродепутатите осъждат категорично агресията на Русия срещу Украйна на 25 ноември в Керченския проток и настояват за незабавното и безусловно освобождаване на всички украински кораби и моряци. Те са сериозно загрижени, че напрежението може да представлява прикрит опит за анексиране на суверенните права на Украйна в Азовско море. Поради тази причина Русия трябва да гарантира свободата на корабоплаването през Керченския проток и в Азовско море, се заявява в текста.

Резолюцията призовава ЕС и неговите държави членки да въведат целенасочени санкции срещу Русия, в случай че украинските военнослужещи не бъдат освободени и в случай на по-нататъшна военна ескалация.

В заключение евродепутатите категорично осъждат нарастващия брой физически нападения срещу защитници на гражданските права и журналисти, както и насилието срещу ромите и ЛГБТИ общностите. Освен това те изискват от Руската федерация незабавно и безусловно да освободи носителя на наградата „Сахаров“ за 2018 г. Олег Сенцов и всички други незаконно задържани украински граждани.

 

ОТ МРЕЖАТА:

 

 

Този Европарламент и Европейски съюз гърми като сватбарски балон!
Проектът на САЩ….Американо-Евросъюз се провали окончателно.
България внася в ЕС 400млн.евро годишно, а какво получи за 11 години членство в ЕС?

Разбита икономика, най-ниският жизнен стандарт в Европа, вече и Македония ни изпревари,
разбито Здравеопазване, ДЖЕНДЪРОБРАЗОВАНИЕ, корупция на всички етажи, разбита армия…генералите и адмирали във ВВС и ВМФ са повече от бойните самолети и бойните кораби и катери…и т.н.

ВРЕМЕ е да тръгнем по пътя на Великобритания….и да се насочим към пазарите в Русия, Китай, Индия, Латинска Америка и Близкия Изток!

ЕС няма бъдеще в прегръдката на САЩ!

Димитър Димитров, ФЕЙСБУК

 

 

 

loading...
0
Европа

More in Европа

1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
искания1547116770-rt

Транспортната комисия в ЕП отхвърли българските искания, приет е най-лошият за нас вариант! ВИДЕО

януари 10, 2019
968e4636418f8570bf00b1468d1f824a_medium

„Жълтите жилетки“ призовават: Теглете спестяванията си от банките

януари 9, 2019
A boxing match between the USA and the European Union

Скандал между САЩ и ЕС: Вашингтон понижи дипломатическия статут на делегацията на ЕС

януари 8, 2019
epa07263765 Protesters clashes with French riot police during a 'Yellow Vests' protest in Toulouse, France, 05 January 2019. The so-called 'gilets jaunes' (yellow vests) is a grassroots protest movement with supporters from a wide span of the political spectrum, that originally started with protest across the nation in late 2018 against high fuel prices. The movement in the meantime also protests the French government's tax reforms, the increasing costs of living and some even call for the resignation of French President Emmanuel Macron.  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

„Жълти жилетки“ нахлуха в министерство, евакуираха говорителя на френското правителство

януари 5, 2019