ИНЦИДЕНТИ

Биячите на командоса от Войводиново – неграмотни, не си знаят рождените дати… СНИМКИ

Биячите на командоса от Войводиново – неграмотни, не си знаят рождените дати… СНИМКИ

 

 

белезнициbig_29_1396

 

Братята Борис и Асен Пакетови не могат да четат и пишат, не си знаят дори ЕГН-тата. Това стана ясно в съдебната зала, по време на заседанието в Районен съд – Пловдив.

 

 

 

 

И двамата се водят на адрес в града под тепетата – улица „Победа”. Асен има дете, работи като зидар в Пловдив, без образование. Що се отнася до брат му – Асен, той дори не е посещавал учебно заведение. Не може да чете и пише, не знае коя година е роден. В момента работи „с кон и каруца по улиците”. И двамата са неосъждани.

Прокуратурата, в лицето на Евгени Милев, поиска постоянна мярка „задържане под стража” спрямо Пакетови.

 

 

 

 

 

Двамата обаче остават в ареста. Това реши преди минути Районен съд – Пловдив. Според магистратите няма съмнения от събраните доказателства, че те са автори на деянието и са отговорни за средна телесна повреда.

 

 

 

Според съда все пак има свидетели очевидци, които са видели всичко. Слизането на Димов е било, за да отправи забележка за неправилно пресичане, като подчертал, че само бързата реакция и добрите спирачки са предотвратили произшествие. От там нататък един от двамата хваща якето му, намята го на главата му и започват да нанасят ударите.

 

 

 

 

„Става въпрос за нанесен побой, не за няколко инцидентни удара. Пострадалият е бил приведен в безпомощно състояние, а те са продължили. Баща им опитал да ги разтърве, но те са нанасяли удари с изключителна ожесточеност – с крака в областта на главата. Това сочи за категорична липса на базови човешки ценности, което ги прави опасни срещу всеки член на обществото.  Баща им напуснал дома във Войводиново, като в момента не живее на територията на общината. Това води до изводи, че могат са се укрият”, заяви прокурорът в съдебна зала.

 

 

 

 

Коренно различна версия представи защитникът на братята – адвокат Баков. Встъпителните му думи бяха насочени към семейството на пострадалия, като изрази съжаление.

 

 

 

 

„Версията ни е различна от тази на прокуратурата. В настоящия казус медиите формираха представа, според която в залата сега трябваше да има зверове – лица, които нямат човешки лик. Тези двама младежи са равноправни граждани на България и по никакъв начин не се отличават от всички други на тяхната възраст. Защо се противопоставят българския и ромския етнос? Има опит за наслагване на етническо напрежение в изказването на министър Каракачанов.

 

 

 

 

Рискуваме двамата да се превърнат в изкупителна жертва. Интересното във въпросния казус е, че пострадалият Валентин Димов и бил прегледан от екип на спешна помощ  и освободен за домашно лечение, без да са констатирани счупвания и наранявания. Чак ден по-късно се установява средна телесна повреда. Има съмнение, че техните действия са причина за това. Всичко е възможно да се е случило през това денонощие”, заяви защитникът.

 

 

 

 

Адвокат Баков изтъкна още, че двамата му подзащитни са пресичали, Димов e минал, след което се е върнал на заден ход, слязъл от колата и се насочил към тях. „Да се запознае ли с тях?“, пита риторично адвокатът и посочи, че братята са възприели заплаха.

 

 

 

 

 

„Дали не е започнало нападението от него, неизбежна отбрана или превишаване на правомощията си – това са въпроси, които трябва да бъдат обсъдени.По сведения на Пакетови – били са го и с ръце и крака, но той започнал пръв конфликта, добави адвокатът.

 

 

 

Той поиска по-лека мярка – подписка.

„Искам да изляза от тука и да нямам повече работа с такива неща”, бяха думите на Борис.

„Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше”, пък заяви Асен.

 

 

 

 

 

Трафик нюз

 

https://trafficnews.bg/plovdiv-krimi/bratiata-biiachi-ostavat-zad-reshetkite-snimki-127720/

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
istoriiata-megz-ili-kratkiia-pat-994

Историята на Мегз или за краткия път от светската до криминалната хроника

януари 11, 2019
home_UiSup0_DKgr2H_j

Два камиона с над 130 кг наркотици пропуснати на ГКПП Капитан Андреево

януари 10, 2019
orig

Очевидец с потресаващ разказ за жестокия побой над командоса: Биячите не бяха двама, а тайфа от 10-15 души

януари 9, 2019
49745650_1706835926085363_2248377918751244288_n

Разказ на един от хората, спасили зверски пребития военен: Не са били двама, а много повече!

януари 9, 2019
operiraha-uspeshno-prebitiia-komandos-799

Най-сетне добра новина за зверски пребития военен във Войводиново… СНИМКИ

януари 9, 2019