Политика

Борисов отсвири мероприятието в Пловдив, Цветанов се обяснява за липсата му

Борисов отсвири мероприятието в Пловдив, Цветанов се обяснява за липсата му

 

ew

 

Министър-председателят Бойко Борисов не дойде на официалната церемония, която даде старта на Пловдив Европейска столица на културата. Дни по-рано беше ясно, че премиерът няма да посети града под тепетата, а кметът Иван Тотев признаваше, че Борисов не е потвърдил.

 

 

 

 

Водещата на грандиозния спектакъл, който започна в 19 часа, обяви, че Бойко Борисов е изпратил поздравителен адрес. Попитан от Пловдив Прес защо премиерът няма да дойде в Пловдив и какъв сигнал отправя към пловдивчани, зам.-председателят Цветан Цветанов заяви :

 

 

 

„Само преди година, когато имаше страхотно мероприятие, което беше организирано от кмета Иван Тотев и фондация „Америка за България“ и присъстваха петима посланици, се говореше за проблемите и за това, което трябва да се реши в оставащите месеци до началото и стартирането на Пловдив – Европейска столица на културата.

 

 

 

 

Знаете, че ангажиментът, който пое правителството и осигури целеви средства – всичко това даде възможност да се подготви Пловдив за това домакинство.

 

 

 

 

Идването на премиера ще се случи и не трябва да желаем това да бъде точно в деня на откриването на Европейска столица на културата.

 

 

 

 

Убеден съм, че ще има много поводи, в които премиерът Борисов ще бъде в Пловдив. В последните месеци има многократно поводи да бъде тук и да решава много проблеми, поставени от местната власт и обществеността на Пловдив“.

 

 

 

 

Цветанов призна, че не знае причината, поради която Борисов отсъства.

 

 

 

 

 

„В момента домакинството на Европейска столица на културата не е само на Пловдив, а на България. То може да бъде успешно, когато сме заедно. Само така ще покажем на Европа нашата култура и историческото наследство“, добави Цветан Цветанов.

 

bulbg.blogspot.com

 

 

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019