Политика

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО, има си и частно Енерго

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО, има си и частно Енерго

 

63c9b237b2574b56a468fac8cbd8835a

 

 

 

Гетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни ромски постройки и се събарят сега, е изникнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО.

 

 

 

 

Партията на Бойко Борисов дълги години управлява община Марица, на чиято територия е селото, а формацията на Красимир Каракачанов й е верен партньор най-малко в рамките на настоящия мандат.

 

 

 

 

Това сочи разстановката на силите в местната власт, пише вестник Сега.

 

 

 

В селото се появи огромно напрежение, след като на Богоявление двама роми пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов. От тогава насам представителите на българския етнос протестират, жандармерия се грижи за реда, ромите изпразниха махалата, а властите на мига вкараха багери.

 

 

 

 

Преди три дни там се появи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Обсипвайки малцинството с ред цветисти изрази, той създаде впечатление, че няма нищо общо с проблема.

 

 

 

 

 

 

Според сайта на община Марица обаче местният лидер на ВМРО Георги Какалов е единственият зам.-председател на общинския съвет. Шефът е от ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Според информации на пловдивски медии Какалов е заемал поста и в предишния мандат, само че като представител на ВМРО-НИЕ (партията преживя разкол около 2010 г). Кметът Димитър Иванов (ГЕРБ) управлява от 2011 г.

 

 

 

 

 

В гетото с незаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът на селото Димитър Тосев. Само първата къща в началото на махалата имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки срещу такса от порядъка на 30 лв.

 

 

 

 

 

За целта били използвани всякакви кабели и проводници, които се връзвали към единствения абонат, който пък си плащал редовно сметките, обясни кметът. При бутането на незаконните къщи зарязаните печки, хладилници, велосипеди и мотопеди ще бъдат дадени на съхранение в полицейското управление, откъдето собствениците могат да си ги вземат.

 

 

 

 

 

В отговор на въпроса какво ще стане с многото животни, които жителите на незаконната махала изоставиха, кметът заяви, че той лично ще ги храни с хляб, докато бъдат настанени в приюти. Става въпрос за немалко кучета, котки и кокошки, които се разхождат зарязани и гладни в снега покрай първите пет срутени постройки.

 

 

ЛЕКА-ПОЛЕКА

“Всичко започна преди 30 години. Първоначално бяха паянтови постройки с ограда. След това се направиха и тухлените постройки със съответните битови условия за живот.

 

И това стана пред очите на властта до стигането на този проблем. Като станах кмет, от 2015 г. сме им предлагали алтернативни общински имоти, където да си построят жилища. Те не искат“, каза пред радио Пловдив кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

Сега 

loading...
0
Политика

More in Политика

Красимир Каракачанов Бойко Борисов

500 млн. лв. ще доплащаме за F-16, в пакета не влизат дори транспортът и застраховката

юли 11, 2019
борето0000306863-article2

Бойко заповяда: Край на ваканциите в Евксиноград, ето къде вече ще почиват министри и вип-чиновници…

юли 11, 2019
блок768x432

Топновина: Вижте договора, с който се орязва пакета по сделката за Ф-16 и от какво се отказваме в него!

юли 11, 2019
дончевbig__оми_лаввввв

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

юли 11, 2019
atanasova_bgnes1

Десислава Атанасова: Машините не гарантират честни избори, а и интересът към тях е минимален

юли 10, 2019
румен радев портрет

Радев за отменено машинно гласуване: Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията

юли 10, 2019