Политика

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО, има си и частно Енерго

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО, има си и частно Енерго

 

63c9b237b2574b56a468fac8cbd8835a

 

 

 

Гетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни ромски постройки и се събарят сега, е изникнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО.

 

 

 

 

Партията на Бойко Борисов дълги години управлява община Марица, на чиято територия е селото, а формацията на Красимир Каракачанов й е верен партньор най-малко в рамките на настоящия мандат.

 

 

 

 

Това сочи разстановката на силите в местната власт, пише вестник Сега.

 

 

 

В селото се появи огромно напрежение, след като на Богоявление двама роми пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов. От тогава насам представителите на българския етнос протестират, жандармерия се грижи за реда, ромите изпразниха махалата, а властите на мига вкараха багери.

 

 

 

 

Преди три дни там се появи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Обсипвайки малцинството с ред цветисти изрази, той създаде впечатление, че няма нищо общо с проблема.

 

 

 

 

 

 

Според сайта на община Марица обаче местният лидер на ВМРО Георги Какалов е единственият зам.-председател на общинския съвет. Шефът е от ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Според информации на пловдивски медии Какалов е заемал поста и в предишния мандат, само че като представител на ВМРО-НИЕ (партията преживя разкол около 2010 г). Кметът Димитър Иванов (ГЕРБ) управлява от 2011 г.

 

 

 

 

 

В гетото с незаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът на селото Димитър Тосев. Само първата къща в началото на махалата имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки срещу такса от порядъка на 30 лв.

 

 

 

 

 

За целта били използвани всякакви кабели и проводници, които се връзвали към единствения абонат, който пък си плащал редовно сметките, обясни кметът. При бутането на незаконните къщи зарязаните печки, хладилници, велосипеди и мотопеди ще бъдат дадени на съхранение в полицейското управление, откъдето собствениците могат да си ги вземат.

 

 

 

 

 

В отговор на въпроса какво ще стане с многото животни, които жителите на незаконната махала изоставиха, кметът заяви, че той лично ще ги храни с хляб, докато бъдат настанени в приюти. Става въпрос за немалко кучета, котки и кокошки, които се разхождат зарязани и гладни в снега покрай първите пет срутени постройки.

 

 

ЛЕКА-ПОЛЕКА

“Всичко започна преди 30 години. Първоначално бяха паянтови постройки с ограда. След това се направиха и тухлените постройки със съответните битови условия за живот.

 

И това стана пред очите на властта до стигането на този проблем. Като станах кмет, от 2015 г. сме им предлагали алтернативни общински имоти, където да си построят жилища. Те не искат“, каза пред радио Пловдив кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

Сега 

loading...
0
Политика

More in Политика

5775696

Цветанов пак се заяде с президента: Не работи за хората, провокира единствено разделение и омраза

януари 11, 2019
tr

Осъдиха кмета на Карлово за присвояване на 27 бона

януари 10, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
c_kan4ev

Цветелин Кънчев намекна, че пребитият във Войводиново командос е бил пиян

януари 10, 2019
желязков119324_660_370

Желязков успокоява: Два от трите доклада в пакета „Макрон“ са отхвърлени

януари 10, 2019
поптодорова768x432

Изборът на изтребител е залог докога ще издържи кабинета, всичко е сведено до личната сигурност на премиера

януари 10, 2019