ИНЦИДЕНТИ

Нападателят от Войводино ритал най-жестоко командоса и крещял: Остави ме да го убия!

Нападателят от Войводино ритал най-жестоко командоса и крещял: Остави ме да го убия!

 

ромътScreen-Shot-2018-07-27-at-11.46.00

 

 

 

Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от двама младежи в пловдивското село Войводиново, продължава да е тежко. Той е в болница, предстоят му операции. Двамата мъже са задържани за 72 часа.

 

 

 

 

Валентин Димов е в тежко състояние. Той е с травми на главата и комоцио. Инцидентът станал навръх Йордановден. До него се стигнало след като Димов направил забележка на двама младежи да се отдръпнат от пътя.

 

 

 

 

Двамата пешеходци, които са на 17 и на 21 години, го вадят от колата и започват да го ритат в главата. Той не е имал възможност да се защити, защото изпаднал в безсъзнание. Това не спряло мъжете, които продължили да го бият.

 

 

 

 

 

Майката на пострадалия военен сподели пред БТВ, че още не са го виждали. Съседка му помогнала, обадила се на Спешна помощ, а когато те самите пристигнали, синът им вече бил откаран в болница.

 

 

 

 

Инцидентът станал на обяд. Родителите се питат през сълзи защо е тази жестокост. Те нямат обяснение. Още повече, че синът им не е търсел конфликт.

 

 

 

 

„Той има две деца, жена. Ние си познаваме детето. Нека тези, които го познават също да кажат какъв е“, проплака майката.

 

 

 

Бащата на Валентин разказа, че по време на побоя, бащата на единия от нападателите е направил опит да ги изблъска, за да спрат да ритат военния, но синът му казал: „Остави ме да го убия“.

 

 

 

Двамата побойници са арестувани, а жители на селото излязоха на протест. За да не се стигне до нахлуване в циганската махала и саморазправа, цяла нощ полицията е охранявала селото.Благодарение на намесата на полицията не се стига до втора Катуница в страната.

 

 

 

Напрежението с ромите е отдавна, признава кметът. Всички къщи в махалата са незаконни, имало и много външни, които обитавали квартала.

 

 

 

 

Напрежението във Войводиново след побоя на Богоявление остава. Снощи около 200-300 души се събраха на протест пред църквата, а след това тръгнаха към ромската махала, но жандармерия спря хората и до саморазправа не се стигна.

 

 

 

 

В селото е имало полицейско присъствие цяла нощ и не се е допуснало никакво нарушаване на обществения ред, увери в предаването „Тази сутрин” по БТВ кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

 

 

Едно от исканията на протестиращите хора от селото е всички незаконни постройки в ромската махала да бъдат съборени.

 

 

 

По думите на кмета всички къщи там са незакoнни и няма нито една с прoект, план и разрешeние за строеж.

 

 

 

Кметът на община Марица Димитър Иванов  поясни, че днес експерти от общината и представители на Районно управление – с. Труд ще направям съвместна проверка в цялата ромска махала. Целта е да се установи дали има незаконно пребиваващи лица.

 

 

 

 

Иванов също повтори, че всички къщи в махалата са незаконни. Още днес ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов срок ще издам заповед за събаряне на незаконните постройки, подчерта кметът на община Марица.

 

 

 

Местните жители са категорични, че протестите им ще продължат.

 

 

 

Родителите на жестоко пребитият от двамата роми командос са категорични, че нападателите не са били провокирани по никакъв начин от сина им.

 

 

Би ти ви

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
istoriiata-megz-ili-kratkiia-pat-994

Историята на Мегз или за краткия път от светската до криминалната хроника

януари 11, 2019
home_UiSup0_DKgr2H_j

Два камиона с над 130 кг наркотици пропуснати на ГКПП Капитан Андреево

януари 10, 2019
orig

Очевидец с потресаващ разказ за жестокия побой над командоса: Биячите не бяха двама, а тайфа от 10-15 души

януари 9, 2019
49745650_1706835926085363_2248377918751244288_n

Разказ на един от хората, спасили зверски пребития военен: Не са били двама, а много повече!

януари 9, 2019
bratiata-biiachi-ostavat-zad-reshetkite-268

Биячите на командоса от Войводиново – неграмотни, не си знаят рождените дати… СНИМКИ

януари 9, 2019