ИНЦИДЕНТИ

Нападателят от Войводино ритал най-жестоко командоса и крещял: Остави ме да го убия!

Нападателят от Войводино ритал най-жестоко командоса и крещял: Остави ме да го убия!

 

ромътScreen-Shot-2018-07-27-at-11.46.00

 

 

 

Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от двама младежи в пловдивското село Войводиново, продължава да е тежко. Той е в болница, предстоят му операции. Двамата мъже са задържани за 72 часа.

 

 

 

 

Валентин Димов е в тежко състояние. Той е с травми на главата и комоцио. Инцидентът станал навръх Йордановден. До него се стигнало след като Димов направил забележка на двама младежи да се отдръпнат от пътя.

 

 

 

 

Двамата пешеходци, които са на 17 и на 21 години, го вадят от колата и започват да го ритат в главата. Той не е имал възможност да се защити, защото изпаднал в безсъзнание. Това не спряло мъжете, които продължили да го бият.

 

 

 

 

 

Майката на пострадалия военен сподели пред БТВ, че още не са го виждали. Съседка му помогнала, обадила се на Спешна помощ, а когато те самите пристигнали, синът им вече бил откаран в болница.

 

 

 

 

Инцидентът станал на обяд. Родителите се питат през сълзи защо е тази жестокост. Те нямат обяснение. Още повече, че синът им не е търсел конфликт.

 

 

 

 

„Той има две деца, жена. Ние си познаваме детето. Нека тези, които го познават също да кажат какъв е“, проплака майката.

 

 

 

Бащата на Валентин разказа, че по време на побоя, бащата на единия от нападателите е направил опит да ги изблъска, за да спрат да ритат военния, но синът му казал: „Остави ме да го убия“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Двамата побойници са арестувани, а жители на селото излязоха на протест. За да не се стигне до нахлуване в циганската махала и саморазправа, цяла нощ полицията е охранявала селото.Благодарение на намесата на полицията не се стига до втора Катуница в страната.

 

 

 

Напрежението с ромите е отдавна, признава кметът. Всички къщи в махалата са незаконни, имало и много външни, които обитавали квартала.

 

 

 

 

Напрежението във Войводиново след побоя на Богоявление остава. Снощи около 200-300 души се събраха на протест пред църквата, а след това тръгнаха към ромската махала, но жандармерия спря хората и до саморазправа не се стигна.

 

 

 

 

В селото е имало полицейско присъствие цяла нощ и не се е допуснало никакво нарушаване на обществения ред, увери в предаването „Тази сутрин” по БТВ кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

 

 

Едно от исканията на протестиращите хора от селото е всички незаконни постройки в ромската махала да бъдат съборени.

 

 

 

По думите на кмета всички къщи там са незакoнни и няма нито една с прoект, план и разрешeние за строеж.

 

 

 

Кметът на община Марица Димитър Иванов  поясни, че днес експерти от общината и представители на Районно управление – с. Труд ще направям съвместна проверка в цялата ромска махала. Целта е да се установи дали има незаконно пребиваващи лица.

 

 

 

 

Иванов също повтори, че всички къщи в махалата са незаконни. Още днес ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов срок ще издам заповед за събаряне на незаконните постройки, подчерта кметът на община Марица.

 

 

 

Местните жители са категорични, че протестите им ще продължат.

 

 

 

Родителите на жестоко пребитият от двамата роми командос са категорични, че нападателите не са били провокирани по никакъв начин от сина им.

 

 

Би ти ви

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Boiko-Borisov-Shabla_fit-gallery_slider

Трагедия на военното учение в Шабла! Млад матрос от Варна почина внезапно само на 36 години

юни 13, 2019
извратен1560316252-dim1

Първи снимки на Димитър, изнасилвал в продължение на години 8-годишната си дъщеря в Берлин

юни 12, 2019
носилка1519049269-t

Ето какво е причинило внезапната смърт на рейнджъра от най-елитното поделение на Сухопътните войски

юни 11, 2019
big_1b89

Руснак пребори мечка, отхапа й езика

юни 10, 2019
торнадоbig_0df4697bae5557e4ef9d79273261777e

Торнадо удари Варна, по пътя към морската столица е истински ад

юни 9, 2019
devetoklasnik-elitna-plovdivska-266

Деветокласник от елитна пловдивска гимназия готвел самоубийствен атентат с бомба

юни 8, 2019