ИНЦИДЕНТИ

Първи СНИМКИ на пребития във Войводиново командос! Съпругата му Атанаска: Как да кажа на децата… (ПЪРВИ СНИМКИ)

Първи СНИМКИ на пребития във Войводиново командос! Съпругата му Атанаска: Как да кажа на децата… (ПЪРВИ СНИМКИ)

 

валентин-димов

 

 

 

Преди дни цяла България бе потресена от поредното циганско безчинство. Двама освирепели братя от гетото на Войводиново пребиха 33-годишният военен Валентин Димов.

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че последните два дни във Войводиново имаше редица протести, а лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че „ромите в България станаха изключително нагли, а търпимостта на обществото се изчерпа“.

 

 

 

 

Тази сутрин пък съпругата на Валентин Атанаска, направи сърцераздирателни признания за случилото се. Жената сподели какво се случва с мъжа й, който е момента е в болница.

 

 

Как да кажа цялата истина на децата ми?, проплака тя пред Би ти ви.

 

 

 

Атанаска разказа, че не е казала цялата истина на двете им деца. Едното е твърде малко и не разбира още. „На каката съм обяснила истината, но не цялата. Казала съм това, каквото се казва на едно малко дете.

 

 

 

 

Че тати е ударен по главата, че докторите ще го излекуват и ще се прибере скоро у дома“, разказа съпругата. По думите ѝ мъжът ѝ не е очаквал ситуацията да се развие по този начин. „Аз безкрайно се гордея с него и голямата ни дъщеричка също.

 

 

 

 

 

На всяка една демонстрация, в която той участва, тя гледа и казва: „Това е моят тати“, призна още Атанаска. Тя отправи и благодарности към всички, които са помогнали на мъжа ѝ и са съпричастни със семейството ѝ. „Безкрайно благодаря на всички хора. Благодаря на г-жа Господинова и семейството от Сливен, които са били първите свидетели и които буквално са спасили живота на мъжа ми. Нека се свържат с мен, искам да им благодаря“, призова съпругата.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

Майката на военния също коментира случилото се. По думите ѝ синът ѝ не е слязъл с намерение да се бие. „Момчетата, които са го нападнали, нямат нито един удар. А той е бит до смърт. Ударите са били само в главата. Не с удари, а с ритници“, изплака жената. Роднините на военния се надяват, че случаят няма да бъде поредният безнаказан. „Тези хора не трябва да си мислят, че за тях закони няма“, заключиха те. Припомняме, че два поредни дни във Войводиново се провеждат протести заради побоя.

 

 

 

От Фейсбук профилите на Атанаска и Валентин се вижда какво задружно и щастливо семейство са те. Те имат две дъщери. „Той е ефрейтор с 12-годишен стаж, от бойно формирование – парашутист разузнавач.

 

 

 

 

За службата си в страната и зад граница е получавал множество награди. Не видях да има наказания, само поощрения – той е трудолюбив, изпълнителен и скромен военнослужещ”, каза бригаден генерал Явор Матеев, който е командир на нападнатият военнослужещ Валентин Димов във Войводиново.

 

 

 

 

 

Офицерът разказа, че в действителност ромите са действали „брутално професионално” – якето му е използвано така, че ръцете и главата му да бъдат вързани, като е удряно по най-зверския начин, а той не е изразил агресия спрямо тях.

 

 

 

 

 

„Много неприятни случай, иначе при друга ситуация тези две хлапета, защото те са такива, няма как да набият военнослужещ, още повече от Специалните сили”, допълни Матеев. Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата, които пребиха военния.

 

 

bulmedia.net

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019