Европа

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

1547174467-1

 

 

 

Български търговец  публикува в интернет запис от камерите видеонаблюдение в магазина си как е бил расово малтретиран и жестоко бит от двама бандити, пише Дейли Мейл. 

 

 

 

 

 

 

 

Мъжете бяха заснети с викове „Това е нашата страна“, преди да започнат атаката срещу Илхан Ахмедов, като го оставиха покрит с кръв и страдащ от счупвания.

 

 

 

 

Зловещият инцидент се случи в магазина на Ахмедов в Масълбърг, Източен Лотиан, през август миналата година, когато бандитите поискали от българина алкохол и пари.

 

 
39-годишният мъж пусна кадрите днес в знак на протест срещу факта, че един от нападателите е избегнал присъда за затвор.

 

 

 

 

 

24-годишният Крейг Дъглас получи 18 месеца затвор за нападението през ноември миналата година.

 

 

 

 

Но Робърт Клиланд, 28-годишен, от Единбург, се появи в съда по-рано тази седмица и в затвора, не е бил в затвора, получил е две години условно, 200 часа неплатена работа и заповед за изплащане на обезщетение от 2 000 паунда на пострадалия.

 

 

 

 

Г-н Ахмедов, който е в Шотландия в продължение на две години, казва, че се чувства разочарован от съдебната система.

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки че двамата не бяха обвинени в никакво престъпление, свързано с расизма, Дъглас може да бъде чут да казва на Илхан и неговата съпруга, Aнсел (37):

 

 

 

„Мислите ли, че белите британци са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това е нашата страна тук. От Полша или Литва идваш тук да правиш повече пари.“

 

 

 

 

 

 

 

Дъглас, облечен в черно горнище Адидас с дълъг ръкав и Клиланд, облечен със синя горна част и яке, започват да се карат с търговеца, който ги избутва от предната врата.

 

 

 

Видеото, заснето извън сградата, показва как тримата мъже падат на земята. След това магазинерът е удян и ритан в лицето, докато се опитва да се изправи, за да се върне вътре.

 

 

 

 

 

 

Двамата мъже го удрят в пощенска кутия и го изтласкват от тротоара извън обсега на камерата.
Съпругата на г-н Ахмедов Ансел изважда дълъг метален кол и се опитва да помогне, като заплашва с него двамата мъже, но Дъглас агресивно я отблъсква.

 

 

 

 

Мъжете многократно влизат и излизат от кадър, докато Илхан се влачен от двамата си нападатели, докато се бият за металния кол, който Илхан успява да вземе от Ансел.

 

 

 

 

 

 

Г-н Ахмедов успява да се доближи до вратата, но тримата мъже в крайна сметка го заклещват на вратата, докато той се опитва да избяга от повече удари.

Разбойниците продължават да го събарят на тротоара пред вратата – в крайна сметка побягват, когато чуват, че полицията приближава.

 

 

 

 

Българинът получил счупен нос и скула, както и тежки натъртвания по лицето си.

 

 

 

 

Днес г-н Ахмедов казва: „Те ми казаха, че искат пари, преди да кажат, че съм“ малцинство “ и “ това е нашата страна“. Наистина съм разочарован, че вторият човек не е бил пратен в затвора, защото това е ужасяваща атака срещу мен и моя бизнес.
Казаха, че са били пияни и не могат да си спомнят, но това не е извинение.

 

 

 
Никой не ми помогна на главната улица по време на битката, хората просто минаваха покрай нас. Полицията закъсня много. След повече от трийсет минути се появиха.

 

 

 

Чувствам се малко разочарован от съдебната система. Всеки ден някакви престъпници влизат в нечия къща и никой не мисли, че това може да му се случи. Това е шега всички закони са меки за тези престъпници.

 

 

 

 

 

 

Клиланд и Дъглас се признаха за виновни за нападението срещу Илхан Ахмедов, довело до тежко нараняване.

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

loading...
0
Европа

More in Европа

росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
искания1547116770-rt

Транспортната комисия в ЕП отхвърли българските искания, приет е най-лошият за нас вариант! ВИДЕО

януари 10, 2019
968e4636418f8570bf00b1468d1f824a_medium

„Жълтите жилетки“ призовават: Теглете спестяванията си от банките

януари 9, 2019
A boxing match between the USA and the European Union

Скандал между САЩ и ЕС: Вашингтон понижи дипломатическия статут на делегацията на ЕС

януари 8, 2019
epa07263765 Protesters clashes with French riot police during a 'Yellow Vests' protest in Toulouse, France, 05 January 2019. The so-called 'gilets jaunes' (yellow vests) is a grassroots protest movement with supporters from a wide span of the political spectrum, that originally started with protest across the nation in late 2018 against high fuel prices. The movement in the meantime also protests the French government's tax reforms, the increasing costs of living and some even call for the resignation of French President Emmanuel Macron.  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

„Жълти жилетки“ нахлуха в министерство, евакуираха говорителя на френското правителство

януари 5, 2019
Жълт жилетки

„Жълтите жилетки“ отново изпълниха улиците на Париж

януари 5, 2019