Анализи

Foreign Policy Journal: Човечността и самообладанието на Путин спасиха света от война

Foreign Policy Journal: Човечността и самообладанието на Путин спасиха света от война

 

Foreign-Policy-Journal

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин успя да запази мира, въпреки агресивните и провокационни действия на западните страни по адрес на Москва, пише американският наблюдател Пол Крейг Робъртс в своя статия за Foreign Policy Journal. Но, според него, запазването на мира е струвало на Путин неговата популярност в родината.

В момента в света има само един лидер – президентът на Русия Владимир Путин, пише американският политически и икономически наблюдател Пол Крейг Робъртс в своя статията за Foreign Policy Journal. Според него, всички западни държавни глави са „слуги на олигарсите или васали на слугите”.

 

 

 

 

При това единствено благодарение на човечността и самообладанието на Путин мирът е запазен, въпреки агресията и провокациите от страна на Вашингтон. Така президентът спокойно приема „оскърбленията”, които по-рано биха довели до война.

Руският лидер, обаче, вече си плаща за своето самообладание. Според Робъртс, Путин е запазил мира с цената на своята популярност.

 

 

 

Съгласно последните допитвания, руснаците повече не усещат Русия да е велика държава. А също така повечето граждани на страната признават, че са огорчени от разпада на СССР. Според тях капитализмът е донесъл на Русия икономическа нестабилност, а загубата на територия – усещане за поражение.

 

 

 

От една страна, формирането на подобни убеждения е предизвикано от „демонизирането” на Русия от Вашингтон и от оскърбителното поведение по отношение на руския президент. От друга страна, сдържаната реакция на Путин и на министъра на външните работи Сергей Лавров към „лъжите за Русия и скалъпените обвинения по неин адрес” обиждат патриотичните руснаци. Робъртс смята, че нито едно американско правителство не би позволило по подобен начин да се отнася със Съветския съюз.

code Copy and paste this code on your site.

Руснаците очакват Путин да се застъпи за своята страна, да престане да търпи подобно отношение към себе си и да престане да се отнася към западните страни като към партньори, „когато е очевидно, че Западът е враг на Русия”.

 

 

 

 

Освен това в страната са се измориха да се примиряват с неправителствените организации, медии и политически партии, които се финансират от Запада. Според него, Русия е обвинявана в намеса в западния политически живот, но именно Западът се меси в руската.

„Русия за руснаците, а не за финансираните от Запада предатели, които непрестанно искат да продават Русия за западни пари”, пише Робъртс.

 

 

 

 

Авторът на статията настоява, че руснаците са патриоти, които не се нуждаят от правителство, което да си закрива очите пред провокациите с надежда да стане поредния „васал” на Вашингтон. И фактът, че 66% от питаните руснаци признават, че изпитват носталгия по СССР свидетелства, че тази политика на руското правителство не се е оправдала.

 

 

 

 

Робъртс отбелязва, че повече не смята САЩ за миротворец, защото „злото разпространява своето господство на Запад”. Така, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита да подобри отношенията с Русия, бившият директор на ЦРУ Джон Бренън го нарече „предател”. А решението на Тръмп да изведе американските войски от Сирия бе наречено от мнозина заплаха за националната сигурност на САЩ.

 

 

 

 

„Това е свят, който е обявяван за заплаха. Дори след като сдържаният отговор на Путин към провокациите снижи равнището на подкрепата към него. Мир, който така се е обезценил в света на хиперзвуковото термоядрено оръжие, е триумф на злото”, обобщава Пол Крейг Робъртс в статията си за Foreign Policy Journal.

Превод: В.Сергеев, Поглед.инфо

loading...
0
Анализи

More in Анализи

1551250892

„Франкфуртер алгемайне цайтунг“: Планът за революция във Венецуела се провали

февруари 28, 2019
main_1550388761

Die Welt: Путин е натикал НАТО в ъгъла

февруари 17, 2019
кьовеши-цветанов-борисов

Бъдещият главен прокурор на ЕС: Най-много се краде в България и Румъния и ще има затворници до 6 месеца

февруари 14, 2019
le_monde

Френският Le Monde с брутален шамар за Борисов и престъпното му управление

декември 27, 2018
grin-3.d0d30377d28287b632bfd6839eeddacc

Тръмп измисли най-голямата сделка на планетата – България също е въвлечена

декември 27, 2018
karaka4anov-zaev

REGNUM (Русия): България – нова преграда по пътя на Македония към ЕС и НАТО

декември 26, 2018